SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
Haringhappen voor beginners
05-08-2016 00:00:00


Een Argentijns paar dat haring staat te happen? Of een Est die dat doet? Het werd donderdagochtend werkelijkheid in Exloo. De gemeente Borger-Odoorn ontving traditioneel de verschillende vertegenwoordigers van de buitenlandse dansgroepen die meedoen aan het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn. Bij die ontvangst, al vanaf het begin van het SIVO-festival 32 jaar geleden vaste prik, hoort het "haringhappen".

 

 

Na deskundige uitleg van één van de bekenste horecaondernemers uit Exloo, Jan Tuin van hotel restaurant Bussemaker, liet een ieder de haring zoals het hoort in de mond glijden. De een vond het vreemd, de ander heerlijk, weer een ander liet de haring voor wat die was, maar het was weer een hele belevenis voor de dansparen die waren meegekomen naar het gemeentehuis.

 

Het bezoek bestond overigens niet alleen uit het oppeuzelen van de Hollandse lekkernij, ook werden cadeaus uitgewisseld. Van iedere dansgroep was een paar vertegenwoordigd en vanuit iedere groep werd een cadeau aan de gemeente aangeboden. Op hun beurt deelde de gemeente Borger-Odoorn aan de buitenlandse gasten klompen uit. Verder werd er getoost in alle talen van de aanwezige groepen en werd tot slot een groepsfoto gemaakt.

 

 

In het begin van de avond werd het SIVO-festival hervat met de tweede avond van het evenement dat nog tot en met zondagmiddag duurt. In de galatent waren optredens te aanschouwen van Portugal, Indonesië, Ecuador en Cyprus. Net als de eerste avond was de tent uitstekend bezet en ook de optredens in de SIVOtent, met onder het Zuid-Afrikaans koor Duze Nomshikashika werden prima bezocht. Vanwege de goede weersomstandigheden konden nu ook de buitenoptredens doorgang vinden.


 

Donderdagmiddag waren er in de galatent besloten voorstellingen voor speciale groepen, zoals de Zonnebloem. Dat is nieuw bij het SIVO-festival en er was veel belangstelling voor. De reacties van de mensen die deze speciale voorstellingen bezochten waren erg positief.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker