SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

 

 

Algemeen
SIVO uit de startblokken
30-07-2014 00:00:00

Honderden mensen waren dinsdagmiddag in Odoorn afgekomen op de ouverture van het SIVO Dans en  Muziekfestival. Op het plein bij de kerk in Odoorn was er een gratis te bezoeken optreden van de Oekraïnse dansgroep Folk Dance Ensemble Kyiv of National University of Culture and Arts ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het SIVO-festival.

 

 

Met een prachtig optreden, waarbij diverse dansen werden uitgevoerd, van snel tot ingetogen en van wervelend tot klassiek, kreeg de groep dikwijls de handen op elkaar. De optredens werden luister bijgezet door diverse andere activiteiten, zoals een voorstelling van de jongeren streetdancegroep van Marloes Kamphuis uit Odoorn. Deze groep verzorgde een flitsend optreden. Ook folk- en countryzangers Froukje Johannes verzorgde een optreden op het plein.

 


Na de optredens op het plein werd via het speciale “SIVO-pad” naar het festivalterrein gelopen. Daar werd in het horecapaviljoen onder grote publieke belangstelling SIVO Got Talent gehouden, een talentenwedstrijd waaraan zeven kandidaten meededen. De zeven kwamen allen uit dorpen waar dansgroepen van het SIVO-festival waren ondergebracht.


Na een spannende talentenjacht werd Lilian Schmitz uit Exloo met een zelf geschreven nummer, zowel wat betreft de muziek als de tekst, uiteindelijk winnaar van SIVO Got Talent. Het toeval wil dat dit talent ook host is voor de dansgroep die vanuit Argentinië het SIVO-festival dit jaar aandoet.

 


Ook werd dinsdagavond de winnaar van de kunstwedstrijd 30 jaar SIVO bekend gemaakt. Hier deden kunstenaars aan mee die ieder op hun eigen manier het SIVO-festival in beeld brachten. Het, in de ogen van de jury, mooiste kunstwerk werd vervaardigd door Anke Hoefs uit Odoorn, met een schilderij die alle aspecten van SIVO vertegenwoordigde.

 


Daarnaast kwam ook de dansformatie Paraguay Rekove op de planken. En als verrassing gaf de groep uit Argentinië nog een presentatie. Beide groepen boekten succes met hun uitvoeringen van prachtige dansen.


Vanavond (woensdag) wordt het dertigste SIVO-festival officieel geopend met de stoet van alle dansers en danseressen naar het podium, waar ze worden voorgesteld. Vanaf 20.30 uur wordt op vier verschillende podia gedanst tot omstreeks 23.15 uur.
 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker