SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Argentini├ź
Plaats :Buenos Aires
Groep :Ballet Malambo Argentina
omschrijving :

Argentinië is een Zuid-Amerikaans land gelegen tussen Chili, Paraguay en Uruguay.  Het is naar oppervlakte gerekend het 8e land van de wereld met 2.766.890 km² en telt zo’n 43 miljoen inwoners.  Als je daar wilt opvallen, moet je er hard aan werken en dat is precies wat de groep Ballet Malambo Argentina heeft gedaan.

 

 

Ze zijn afkomstig uit Piedritas, een dorpje met ruim 2.100 inwoners in het noordwesten van de provincie Buenos Aires. Het dorp waarvan de naam ‘kiezelsteentjes’ betekent, is in 1869 ontstaan aan de grens van de pampas, de naam voor een subtropisch natuurlijk grasland.

 

  ( Buenos Aires )

 

Het gezelschap is in maart 2000 opgericht door een groep jonge vrienden en ondanks de relatief korte bestaansgeschiedenis, zijn ze al enorm actief geweest. Zo  was de Argentijnse groep te zien op vele nationale en diverse internationale podia in zowel Amerika als Europa. In 2013 maakten ze nog een tour door Bulgarije, Roemenië en Servië.  Het bezoek aan Odoorn wordt een eerste kennismaking met ons land.

 

Het is hun streven om de nationale welvaart te verspreiden, met behoud van de oorspronkelijke liefde voor de dans. Beweging, kleur, muziek, passie, plasticiteit en beauty zijn enkele van de emoties die ze hopen te genereren en te delen met het publiek. Vorig jaar wonnen de groep een award voor de beste school voor folklore en tango.

Momenteel zijn er bijna dertig jonge dansers en muzikanten, de meesten van hen studeren nog op de hoge school of aan de universiteit. Wat het dansen betreft, geven ze zelf les in inheemse dansen en ze beheersen niet alleen de ritmes van de tango , maar ook van de folkloristische dansen uit andere Argentijnse regio’s. 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker