SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Armenië
Plaats :Yerevan
Groep :Ensemble 'Geghard'
omschrijving :

Website http://www.gegharddance.am/

 

Armenië ligt in de zuidelijke Kaukasus en ondanks dat het geografisch gezien in Azië ligt, noemt men zich gezien de culturele en historische aspecten wel Europees. Het land grenst aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije. De hoofdstad Yerevan is gesticht in 782 voor Christus en is daarmee één van de oudste steden ter wereld.

 

 

Jerevan, Yerevan of Erevan is tevens de grootste stad van het land en is gelegen aan de rivier de Hrazdan. De stad vormt een provincie op zich. Vanuit de stad is de op Turks grondgebied gelegen berg Ararat te zien. Deze uitgedoofde vulkaan is 5137 meter hoog. Deze berg is een nationaal symbool voor Armenië.

 

   

 

Het nationale Dance Ensemble "Geghard" brengt folkloristische danskunst, gebaseerd op de drieduizend jaar oude Armeense historie, voor het voetlicht. Het gezelschap is winnaar van vele prijzen op internationale festivals. 

 

 

Het werd in 1981 opgericht door Albert Kiziryan. Als afgestudeerde kunstenaar aan het staatsinstituut van theatrale kunsten in Moskou, is hij sindsdien Art Director van het ensemble. Als hoogleraar staat hij aan het hoofd van de afdeling choreografie van de Yerevan State University of Art. Onder zijn leiding heeft men, mede dankzij de enorme toewijding van de leden van het gezelschap, een hoog prestatieniveau bereikt.  Het  heeft de groep beslist geen windeieren gelegd gezien de nationale en internationale erkenning van het publiek. 

 

 

Ensemble ‘Geghard’ heeft sindsdien een indrukwekkend aantal festivals  in heel Europa opgeluisterd en meerdere prijzen gewonnen. De lijst is te lang om hier om te noemen. ( zie ook de website:  http://www.gegharddance.am/ )

 

 

Het unieke showprogramma bestaat uit zeer artistieke dansen zoals de Dans met kannen, Feestelijk, Artsakh, Herdersdans , Shatakh Dance , Yar Khushta ,  Illusions , Highlandersdans, en Sayat-Nova. Hoogtepunt van de voorstelling wordt ongetwijfeld  de spectaculaire "Dance with Swords " oftewel de Sabeldans op de muziek van Aram Khachaturyan, de wereldberoemde  Sovjet-Russische componist en cellist van Armeense afkomst.

 

 

Alle dansen worden uitgevoerd met zeer professionele bijna acrobatische vaardigheid en de choreografie van elke dans geeft uitdrukking aan de kleuren van deze tijd, stijl en geest en toont het ware gezicht van de Armeense dansen.

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker