SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Estland
Plaats :Tartu
Groep :Folk Ensemble of Tartu University
omschrijving :

 

Estland

Folk Ensemble of Tartu University

www.hot.ee/rkavil/


 

Het folkloristisch dansensemble van de Agrarische Universiteit van Tartu bestaat al sinds 1945. In 1995 is er een alumnigroep gevormd van afgestudeerden van de universiteit die geregeld bijeenkomt om te oefenen. Ook studenten van andere universiteiten hebben zich in de loop der jaren bij deze alumnigroep aangesloten.

 


Alle leden zijn enthousiaste folkloristen, die zich willen verdiepen in de traditionele dansvormen en andere volksgebruiken. Het dansprogramma biedt inmiddels een grote verscheidenheid aan zowel de oude historische dansen als aan de meer moderne Estse dansen. Over het algemeen zijn de Estse dansen veel levendiger dan die uit veel andere Noord-Europese landen. Men beschouwt het folkloredansen als een soort virus, waarmee je besmet kunt raken en waar je eigenlijk nooit meer vanaf komt. Het is dan ook niet vreemd dat de dansen met heel veel onderling plezier in een ontspannen sfeer worden gebracht.

 


Samen met groepen studenten van het universiteitsfolkensemble worden de oefenbijeenkomsten gehouden in het studentenhuis van de universiteit.
De leidster is Aveli Asber, die sinds 2005 ook de artistiek directeur van het gehele folkensemble is. De groep heeft al veel grote folkloristische evenementen in zowel Finland als in de Baltische staten bezocht. Ieder jaar wordt ook getracht een festival in een ander te bezoeken.

 


Vanaf 2004 heeft de groep intensieve contacten met SIVO, maar helaas was er niet eerder een mogelijkheid voor een uitnodiging.

  

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker