SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Costa Rica
Plaats :Cartago
Groep :Compañia Folclórica Sueños y Semillas
omschrijving :

 

 

Costa Rica, dat letterlijk ‘rijke kust’ betekent, is een Centraal-Amerikaans land dat grenst aan Nicaragua en het Panamakanaal, de grote oceaan en de Caraïbische zee. De hoofdstad San José is vol natuurlijke bezienswaardigheden en toeristische attracties die te maken hebben met tropische dieren en planten uit het land.

 

 

Zo’n 11% van het land is aangemerkt als natuurgebied, telt 30 natuurreservaten en  kent naast een rijke flora een enorm rijke fauna met een zeer bijzondere verscheidenheid aan dieren. Costa Rica is verder rijk aan rivieren en vulkanen, waarvan het grootste deel niet actief. Verder wordt het indrukwekkende en gevarieerde landschap gekenmerkt door een grote bergketen.

 

 

De folkloregroep ‘Compañia Folclórica Sueños y Semillas’ is opgericht in augustus 2010 in Tejar de El Guarco in Cartago, de hoofdstad die ongeveer midden in het land ligt. Het was een initiatief van ouders om samen met een enthousiaste groep jonge mensen, die stonden te popelen om iets met folklore te gaan doen. Enige maanden later voegt zich bij dit project de danser en tegenwoordig directeur, Diego Artavia Jimenez.  Zo ontstaat de huidige groep ‘Sueños y Semillas ‘ waarvan de naam vertaald kan worden als ‘dromen en zaden’.

 

 

Zij geven daarvoor de volgende uitleg: liefde voor de gewoonten en tradities in het land en mooie dromen worden bij elk kind als zaad in het hart geplant, het groeit van jongs af aan en komt zo tot volle bloei. Het is ieders droom in deze groep om met hun folkloristische dansuitvoering het zaad van de liefde en respect voor de Costa Ricaanse cultuur te laten groeien in de harten van het publiek.

 

 

‘Compañia Folclórica Sueños y Semillas’ is trots Costa Ricaans te zijn en slaagt er in om met vreugde , energie en passie overal hun boodschap over te brengen op het publiek. Het is voor de eerste keer dat ze in Nederland komen ‘zaaien’.

 

                                            

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker