SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Duitsland
Plaats :Wismar
Groep :Danzlüd ut Wismar
omschrijving :

 

 

"Danzlüd ut Wismar” is de naam van een traditionele dansgroep uit Mecklenburg – Vorpommern. De deelstaat in de voormalige D.D.R.  is direct aan de Oostzee gelegen en  sinds 2002 staat de Hansestadt  Wismar op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. De stad ligt direct aan de Oostzee en is na Rostock de tweede Oostzeehaven van de deelstaat.

 

 

De groep wil graag de spreekwoordelijke Duitse gastvrijheid vertolken en uitdragen. Daartoe grijpt men elk jaar iedere gelegenheid aan om deel te nemen aan zo veel mogelijk nationale en internationale wedstrijden en folklorefestivals. In 1994 werd ook al eens in Odoorn opgetreden.

 

 

Het doel is de traditionele dansen te behouden en de uitwisseling van cultuur te bevorderen met de presentatie van liederen en muziek, gewoonten en tradities.  Daarbij wordt b.v. gebruik gemaakt van de teksten van de dichter Hanseatic. De totale groep bestaat uit negentig actieve leden, waarvan bijna 70 % uit jongeren en kinderen bestaat!

 

 

De folkloredansen van de ‘Danzlüd ut Wismar’ worden op een professioneel hoog niveau uitgevoerd en er wordt continue gewerkt aan uitbreiding van het repertoire, o.l.v. Rosemarie Ehm-Schulz. Zij spreekt ook liever van ‘folklore-ballet’ dan van dansen. Het belang van Wismar als havenstad komt in verschillende dansen en  liedjes duidelijk tot uiting.

 

 

In de 63 jaar van hun bestaan heeft de Duitse groep veel bereikt en blijven ze voortdurend actief in de contacten met andere amateur ensembles en professionele kunstverenigingen. Ook hen willen ze stimuleren tot samenwerking in de vorm van culturele uitwisseling en internationale verstandhouding. Zo wordt er Ieder jaar in Wismar een groot internationaal folkloristisch festival georganiseerd. Veel van de deelnemende groepen in Duitsland treden vaak een week later in Odoorn op.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker