SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Spanje
Plaats :Fraga
Groep :Gruppo Folklorico Peña Fragatina
omschrijving :

 


Spanje is een land op het Iberisch Schiereiland in het zuidwesten van Europa. Het land kent een rijke flora waar naast naald- en loofbossen ook kurkeiken en cactussen te vinden zijn. De fauna laat een paar bijzonder dieren zien die alleen hier voorkomen, zoals de ibex en de pardel- of Iberische lynx.

 

 

De stad Fraga ligt in de Spaanse provincie Huesca in de regio Aragón, in het noordoosten van het land aan de rivier 'Cinca'. Het is de hoofdstad van de 'Comarca' (zoiets als een Amerikaanse county) 'Bajo Cinca'. Met zo'n 13.000 inwoners vervult de stad een echte centrumfunctie voor de hele regio.

 

 

Gruppo Folklorico Peña Fragatina werd in 1952 opgericht door dorpspastoor Mosen Morillo. In 1977 ging de groep deel uitmaken van de meest recreatieve en culturele associatie van de streek en in die tijd ontstond de huidige naam van de groep.

 

 

Hun uitdaging is om de Aragonese folklore te laten zien en te verspreiden en het bevorderen van het culturele erfgoed van de stad. Dat doet men met dans en zang, de rijke en gevarieerde kostuums en de typische vrouwelijke kapsels (raigambres). Mogelijk dat deze bijzondere haardracht ook de plaatselijke kapper van Odoorn kan inspireren?

 

 

Het programma is een paar jaar geleden uitgebreid met de voor de streek legendarische ‘Bolero de Fraga’ en ‘Ballof Coke’. Men heeft deze dansen kunnen reconstrueren en hopen ze ook tijdens het SIVO-festival te kunnen tonen. Een extra atractie vormt het eigen orkest van 'Gruppo Folklorico Peña Fragatina'.

 

 

Optredens zijn er vooral in Spanje maar ook internationaal maken zij met enige regelmaat hun opwachting.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker