SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Israël
Plaats :Rishon LeZion
Groep :Ensemble ´GVANIM´
omschrijving :

 


Israël ligt in het Midden Oosten, is in 1947 opgericht en kent een roerige bestaansgeschiedenis. Het land heeft een middellands zeeklimaat met hete droge zomers en natte zachte winters. De groep  die dit jaar Odoorn bezoekt komt uit Rishon LeZion. 

 

 

De stad wordt ook wel Risjon Letsion (eerste stad in Zion, opgericht door 10 Russen) genoemd. Het ligt aan de kust, vlakbij Tel Aviv en is beroemd vanwege het jaarlijkse wijnfestival. Andere zaken waarmee Rishon LeZion zich, zeker binnen de eigen grenzen, mee op de kaart heeft gezet zijn het Amfipark, het imposante prehistorische dierenpark en het plaatselijke symfonieorkest.

 

 

Over de Israëlische dansgroep ‘Gvanim’ is helaas weinig bekend. Wel weten we dat het 30 jaar geleden is opgericht en bestaat uit jongeren en volwassenen uit Rishon LeZion. 

 

 

De groep beschikt over een groot en gevarieerd repertoire dat oriëntaalse, etnische en moderne dansen bevat. Voor elke dans is bijpassende kleding gemaakt. De groep bescikt over eigen muzikanten en vocalisten. De jeugdige spirit straalt van de voorstellingen af en vormt daarmee een prima visitekaartje van een jong land met veel jeugdige dynamiek, klaar voor de toekomst.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker