SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Oekraïne
Plaats :Kiev
Groep :Folk Dance Ensemble "KYIV" of National University of Culture and Arts
omschrijving :

 

 

Oekraïne met Kiev als hoofdstad, is gelegen in Oost-Europa tussen de Zwarte Zee en maar liefst zeven verschillende  buurlanden. In een periode van verschillende eeuwen wordt door middel van strijd en politiek flink aan de landsgrenzen getornd, om uiteindelijk in 1991 door een staatsgreep weer als zelfstandig land verder te gaan.

 

 

Terwijl deze tekst wordt geschreven, wordt opnieuw een roerige periode met een onzeker uitkomst aan de geschiedenis toegevoegd. De cultuur van Oekraïne wordt zowel door  oostelijke als westelijke buurlanden beïnvloed, wat wordt weerspiegeld in de architectuur, muziek en kunst.

 

 

In 1999 werd in Kiev het Folk Dance Ensemble "KYIV" of National University of Culture and Arts opgericht door de voorzitter van de studierichting Folklore & Choreografie.

 

 

Sinds 2009 is Iryna Gutnykartistiek manager en hoofd choreografie.  De dansgroep treedt internationaal op maar ook in het eigen paleis ‘Ukraina’ en op het open concertterrein van de universiteit. Men won diversen prijzen en festivals.

 

 

Hoogetpunt voor het ensemble was hun prominente bijdrage aan de openingsceremonie van het Europees Kampioenschap Voetbal in Polen en Oekraïne in 2012. Oekraïne leverde vier speelsteden (Kiev, Donetsk, Charkov en Lviv) en de EK-finale is in het Olympisch Stadion in Kiev.

 

 

De belangrijkste bezigheid van de groep is ontwikkelen van nieuwe en het ondersteunen van de mooiste bestaande folklore- en danspatronen. Het repertoire bevat naast Oekraïense opvallend genoeg ook verschillende buitenlandse folklore dansen.

 

 

Zo kan het publiek in Odoorn genieten van: rondedansen met 4-12 paren, choreografische mini optredens , duetten en solodansen, lyrische composities, vrolijke polka's  en  humoristische dansen. Vooral de exotische solo’s wekken veel bewondering en verwondering op bij het publiek.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker