SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Taiwan
Plaats :Siluo
Groep :DONDON Dance Ensemble
omschrijving :

 

 

Taiwan werd van oudsher bewoond door verschillende inheemse bevolkingsstammen. De hoofdstad is Taipei, dat aan de Oost- en Zuid-Chinese Zee in Azië ligt. Han-Chinezen hebben zich vanaf de 12e eeuw vanuit de nabije provincie Fujian op het eiland gevestigd en werden in de loop der eeuwen de dominante bevolkingsgroep.

 

 

In de 16e eeuw viel het eiland binnen de invloedssfeer van de Portugezen, die het ‘Formosa’ noemden. In 1641 werden ze verdreven door de Hollandse VOC en zij stichtten Fort Zeelandia. Dat werd het handels- en administratieve centrum van het eiland, tot de verdrijving in 1662 door Koxinga (ZhengChenggong).  In 1682 moest Koxinga capituleren voor de troepen van de Qing-keizer, die zo de effectieve controle over het eiland verwierf.

 

 

 

Er wonen zo’n 23 miljoen mensen en de bevolkingsdichtheid bedraagt ongeveer 625 inwoners per vierkante kilometer. De huidige populatie bestaat uit Taiwanezen, Chinezen, Maleisiërs en Taiwanese aboriginals (Yuanzhumin) en de talen Mandarijn-Chinees, Taiwanees, Japans en Engels worden er gesproken.Taiwan behoort tot de grootste economieën ter wereld..

 

 

Het Don-Don Dance Ensemble, opgericht in 1996, komt uit Siluo (Xiluo) in de provincie Yunlin in Taiwan. Het is een jonge theatrale dansgroep en ze laten verschillende soorten moderne dansen zien, maar ook historische Chinese dansen en ballet. In 2006 is de wijze van optreden gewijzigd van enkelvoudige dansen naar choreografische optredens met meerdere personen. Beeld en geluid komen samen in één grote theatershow.

 

 

Omdat Yunlin in het midden westen van Taiwan is gesitueerd, is het Don-Don Dance Ensemble geïnspireerd door meerdere culturen en heeft deze ook in hun dansen verwerkt. Hun doel is de mensen met hun folklore kennis te laten maken d.m.v. hun inmiddels ook internationaal befaamde show.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker