SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Italië
Plaats :Lodi
Groep :Gruppo Folkloristico 'Terra del Sole'
omschrijving :

 

 

Italië, het land met de vorm van een laars, ligt in het zuiden van Europa en telt naast 20 regio’s, 110 provincies. De hoofdstad Rome is, ook al ben je er nog nooit geweest, één van ’s werelds meest tot de verbeelding sprekende steden.

 

 

Het land bestaat voor 78% uit heuvels en bergen, waaronder het Alpengebied en de Po-vlakte. De grootste meren zijn Lago Maggiore, het Comomeer en het Gardameer. De stad Lodi, hoofdstad van de provincie Lodi, ligt in Lombardije, een regio in het noorden. De stad is gelegen op een heuvel in de Povlakte, 20 kilometer ten zuidoosten van Milaan en werd in 1158 gesticht door Frederik Barbarossa.

 

 

Gruppo Folkloristico 'Terra del Sole’ werd in 1998 in opgericht. Deze folkloristische  groep, waarvan de naam ‘land van de zon’ betekent, prsenteert zich met  liederen en dansen uit het noorden (Lombardije) en zuiden (Campanië en Sicilië).

 

 

Sinds de oprichting treden zij zowel internationaal als nationaal op en ze kunnen steevast rekenen op de belangstelling van een grote groep fans.  Het folkloristische gezelschap wordt begeleid door traditionele instrumenten zoals de accordeon, gitaar, mandoline, fluit, doedelzak en de friscalettu.

 


Dit van oorsprong Siciliaanse instrument zorgt in combinatie met de trommels voor een bijzondere muzikale beleving.

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker