SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Paraguay
Plaats :Asunción
Groep : Paraguay Rekove
omschrijving :

 

 

Paraguay is één van de kleinste Zuid-Amerikaanse landen  maar het is wel tien maal zo groot als Nederland en de enige ‘binnenstaat’(niet grenzend aan zee) op het Amerikaanse continent. Het dankt zijn naam aan de 'Paraguay'-rivier.Gelegen tussen Brazilië, Bolivia en Chili is het landschap relatief vlak.  Paraguay werd een zelfstandige staat op 14 mei 1811 toen het zich bevrijdde van de vroegere koloniale macht Spanje.

 

 

De folkloristische dansgroep 'Paraguay Rekove’ komt uit de hoofdstad Asunción. De stad die in 1537 werd gesticht ligt ook letterlijk in het centrum van deze destijds Spaanse kolonie.  De officiële naam luidt: Nuestra Señora Santa María de la Asunción, dat zoveel betekent als Onze Lieve Vrouwe van de Hemelvaart.

 

 

Paraguayanen zijn voor het grootste deel Mestiezen, nazaten van Indianen en Spaanse immigranten; hierdoor is Spaans de officiële taal en heeft Paraguay een westerse cultuur, maar een grote meerderheid van de bevolking spreekt alleen de lokale taal  'Guaraní'.

 

 

Het land heeft een subtropisch tot tropisch landklimaat en behoort tot de warmste streken van Zuid-Amerika en de zon schijnt gemiddeld 310 dagen per jaar. De nationale bloem van Paraguay is de blauwe passiebloem, de nationale boom is de roze trompetboom. Kleuren die ook weer opduiken in de kostuums van 'Paraguay Rekove’. Ook  de ongeveer 365 soorten inheemse vogels, waaronder 21 soorten papegaaien en parkieten, vormen een kleurrijke inspiratiebron voor de soms 'vreemde vogels' die tijdens een optreden van de groep opduiken.

 

 

De groep 'Paraguay Rekove' is samengesteld uit dansers en een eigen groep . Belangrijke instrumenten zijn naast de gitaar ook de harp! De groep wordt verder begeleid door een aantal zangers en zangeressen.

 

 

Hun optredens zijn rijk aan diverse folkloristische uitingen beïnvloedt door verschillende elementen uit het Paraguayaanse culturele erfgoed. De dansen bevatten verschillende polka-elementen. De vrolijke kleding draagt bij aan een kleurrijk en zonnig feestje voor ogen en oren!

 

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker