SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Nederland
Plaats :Exloo
Groep :Volksdansgroep De Schaop'ndansers
omschrijving :

Website: http://www.schaopndansers.nl/nederlands.htm

 

 

Het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest in Exloo vormde in 1973 de aanleiding om een volksdansgroep op te richten. 'De Schaop'ndansers' zijn al die 32 jaren zeer nauw betrokken bij SIVO. De leden willen graag de Drentse Folklore 'hoog' houden door met heel veel plezier en vrolijkheid de Folklore dans te tonen in de kostuums van rond 1900. De kleding was in die tijd 'sober' , zwarte pakken voor heren, de aarde - heide kleuren van de jurken van de dames. Met de door de dames gedragen schitterende oorijzers lieten de boeren hun rijdom zien! De groep bestaat uit zo'n twintig dansers en danseressen en laat de dansen zien in verschillende kostuums.

 

 

 

De groep danst traditionele Hollandse dansen en wordt hierbij begeleid door een aantal muzikanten met accordeon, trekharmonica, stampstok en contrabas. De evenementen waar de groep jaarlijks optreedt, zijn naast het Schaapscheerdersfeest, het folkloristisch feest Op de kloeten in Exloo en natuurlijk ieder jaar het Internationaal SIVO-festival!

 

 

Daarnaast treden ze regelmatig op bij andere evenementen in diverse delen van het land. Ook dit jaar verzorgen ‘De Schaop'ndansers’ een speciale workshop om nieuwe leden te werven.

 

 

YouTube

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker