SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Moldavië
Plaats :Chisinau
Groep :Ensemble Folklorique National 'Moldoveanesca'
omschrijving :

 


Chisinau is de hoofdstad van Moldavië en is gesticht in de 15e eeuw. Het behoorde achteréénvolgens tot het Ottomaanse Rijk, Rusland en Roemenië tot het zich op 21 augustus 1991 onafhankelijk verklaarde.

 


De folklore groep 'Moldoveanesca' zal zich in Drenthe helemaal ‘thuis’ voelen. Schapenwol is namelijk het belangrijkste bestanddeel in de kleurrijke kostuums. In hun dansen vertellen ze graag het oude verhaal van de schaapsherder met z’n kudde. De witte shirts die de mannen boven de wollen broeken dragen zijn prachtig geborduurd.

 


Ook zeer opvallend zijn de prachtige leren riemen en de wollen of vilten hoeden die het kostuum completeren. De vrouwen dragen lange rokken en witte blouses geborduurd met draden van zwart, rood, roze, bruin en groene kleuren.

 


De groep brengt eeuwenoude muziekinstrumenten mee naar Odoorn. Naast de cymbal is dat b.v. de ‘nai’ een blaasinstrument dat nog het meest op een panfluit lijkt en de ‘doba’, een z.g.  slaginstrument.
 

 

Topgroep uit Moldavië als vervanger naar SIVO-festival! Uit Chisinau reist een gezelschap van 36 personen naar Odoorn. Ensemble Folklorique National 'Moldoveanesca' is gespecialiseerd in dansen uit Moldavië en Oekraïne.

 

YouTube

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker