SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Servië
Plaats :Novi Sad
Groep :AKUD 'Sonja Marinković'
omschrijving :

 

     

Uit de tweede stad van Servië, Novi Sad,  komt de groep AKUD 'Sonja Marinkovic' . De stad is gelegen aan de Donau en is de hoofdstad van de regio Vojvodina. De naam Novi Sad betekent "nieuwe tuin".


De groep werd in 1962 opgericht aan de Universiteit van Novi Sad en kan jaarlijks uit een rijk arsenaal van zo’n 700 studenten en leerlingen van verschillende middelbare scholen putten. Belangrijk is dat jonge mensen in de geest van broederschap en vriendschap worden opgevoed en hun eigen afkomst beter leren begrijpen en waarderen. 

 

 

Het ensemble bestaat o.a. uit een folk ensemble, tamburitza orkest, het Nationale Folk Orkest en verschillende instrumentale solisten. Op het repertoire staan inmiddels 23 verschillende dansen.

 

 

De volgende traditionele instrumenten nemen ze naar Odoorn mee: gusle, doedelzak, herder fluit, frula, dvojnice en de tambura bisernica, een soort van een kleine gitaar. Bijzonder is ook de tweestemmige traditionele zang en de talrijke prachtig versierde kostuums. De studenten die aan het SIVO-festival deelnemen zien het als een grote eer hun land te mogen vertegenwoordigen en verheugen zich daarnaast op de ontmoetingen met al die andere aanwezige nationaliteiten!

 

           Academic Cultural Artistic Society of University of Novi Sad 'Sonja Marinković'

 

YouTube

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker