SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Paraguay
Plaats :San Lorenza
Groep :'Paraguay Rory'
omschrijving :

Paraguay

'Paraguay Rory'

De naam Paraguay Rory betekent ‘het blije, vrolijke Paraguay’. De groep werd opgericht op 30 juli 2008 in Asunción door een club vrienden die uit dansers en muzikanten met veel ervaring bestond. Deze vrienden hadden met andere groepen als Paraguay Ñe’e, Paraguay Pyahu en Pargauay Ete aan vele internationale festivals in Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Turkije, Frankrijk en België deelgenomen.

 

  

Het doel is het in ere herstellen en het behouden van de folklore en de tradities van hun land. De groep houdt zich bezig met het op diverse manieren verspreiden van de cultuur door middel van dans, muziek, volkse tradities, traditionele feesten en typisch handwerk.

  

En van de meest gewaardeerde dansen is de dans met de fles. Hierin danst de danseres met flessen op haar hoofd en demonstreert zo haar evenwicht, soepelheid en behendigheid. Soms kan ze wel 12 flessen op haar hoofd houden.

 

 

Ook de dans Las Galoperas heeft veel succes. Daarin dansen de danseressen met een grote waterkruik op het hoofd. Tijdens de feesten van de patroonheilige van het dorp doet ze dit ten teken van dankbaarheid tegenover de heilige. Ook de dans van de ezeldrijver waarin mannen de nadruk leggen op het voetenwerk, kent veel succes: de man van het platteland wijdt zich aan het voortdrijven van het vee.

  

 

 De groep heeft een gevarieerd repertoire waarin de cultuur van Paraguay tot uiting komt en dat steeds met de nodige blijheid en warmte voor het voetlicht wordt gebracht. Het gezelschap heeft al aan vele nationale festivals deelgenomen, waaronder het bijzondere Internationale Festival van de Harp, dat ieder jaar in Asunción gehouden wordt. In 2009 werd ‘Paraguay Rory’ door het Nationaal Secretariaat van Toerisme uitgeroepen tot beste nationale en meest culturele groep. Vorig jaar hebben ze deelgenomen aan festivals in Portugal en op de Azoren.

  

 


 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker