SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Roemenië
Plaats :Codlea
Groep :Ansamblul Folcloric 'Magura'
omschrijving :

Roemenië

Ansamblul Folcloric 'Magura'

In het centrum van Roemenië, op vijftien km van Brasov, ligt Codlea, een stad met diep gewortelde culturele tradities. De activiteiten van folkloristisch ensemble MAGURA vinden al meer dan veertig jaar plaats in het Cultuurhuis van Codlea. Tegenwoordig bestaat het ensemble uit verschillende generaties: meer dan 150 leden in de leeftijd tussen tien en vijfenveertig jaar (dansers, instrumentalisten en zangers).

 

De groep beschikt over negen kostuums uit verschillende delen van Roemenië (Fagaras, Daisoara, Crihalma, Somes, Sibiu, Oas, Banat, Bran, Oltenia) met bijbehorende choreografieën. Ook bezit de groep rekwisieten voor het uitbeelden van bepaalde gebruiken (wintergebruiken, het oogstfeest, huwelijksgebruiken, enz.). Er kunnen voorstellingen gegeven worden met een tijdsduur variërend van tien minuten tot 2,5 uur.

 
Ensemble MAGURA heeft deelgenomen aan talloze festivals in Roemenië en Europa en heeft talloze prijzen en diploma’s gewonnen. De groep zal na het SIVO-festival deelnemen aan het folkloristisch dansfestival de Vosselaar in België.

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker