SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Zwitserland
Plaats :Tafers
Groep :Trachtengruppe Tafers
omschrijving :

Zwitserland

Trachtengruppe Tafers

http://www.trachtengruppe-tafers.ch/


 

De folkloristische dansgroep Tafers bestaat sinds 1977 en de naam is verbonden aan het dorp waar de groep vandaan komt. Tafers ligt op ongeveer 30 kilometer ten westen van Bern, de hoofdstad van Zwitserland.

 

Het gezelschap bestaat uit een dansgroep, een in klederdracht gestoken koor, een kinderdansgroep, een vaandelzwaaier en een begeleidende muziekgroep. Ook heeft de vereniging een klederdrachtgroep, die zowel de oorspronkelijke klederdrachten showt als ook de vele oude gebruiken laat zien.

 
De groep heeft zich toegelegd op de folklore uit de eigen streek (Senseland) en heeft daartoe een uitgebreid programma met volksdansen, volksliederen en oude gebruiken. Vanuit allerlei beroepsgroepen komen de zeer enthousiaste leden regelmatig bijeen om te oefenen.


Ze beschikken momenteel over ongeveer tien dansparen, die gemiddeld eens per week oefenen. De groep is trots op haar kinderdansgroep: de kinderen beleven spelenderwijs veel plezier aan het instuderen van de dansen en liedjes. Ook het vaandelzwaaien op de klanken van de alpenhoorn moet als een typisch Zwitserse traditie gezien worden en is een belangrijk onderdeel van het programma.

 
De begeleiding van de groep is in handen van een muziekkapel, bestaande uit vier tot vijf muzikanten. In 2005 was de Trachtengruppe Tafers op het Internationale folkloristische dansfestival Schagen en had daar toen veel succes. 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker