SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Servië
Plaats :Jagodina
Groep :Folk Group 'Kablovi'
omschrijving :

Servië


Folk Group 'Kablovi'


www.jagodina.autentik.net/kudkablovi/index.php

 


Servië zal dit jaar ook weer vertegenwoordigd zijn op het festival met de groep ‘Kablovi’uit de stad Jagodina, een stad op ongeveer 140 kilometer ten zuiden van Belgrado.


Nadat enkele andere groepen voortijdig lieten weten vanwege diverse redenen niet in staat te zijn Odoorn te bezoeken is koortsachtig gezocht naar vervangers. Het folkloristisch dansensemble ‘Kablovi’ is opgericht in 1952 en is verbonden aan de grote bekende elektriciteits-kabelfabriek FKS.


Het ensemble ‘Kablovi’ heeft in de loop van haar bestaan reeds vele honderden concerten gegeven in het gehele voormalige Joegoslavië. Ook zijn talrijke reizen gemaakt naar festivals in landen als Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Griekenland, Oekraïne, Hongarije, Bulgarije en andere Europese landen.


Nederland was daar tot dusver niet bij, maar toen men hoorde dat het SIVO-festival nog een groep zocht was men graag bereid om op heel korte termijn te beslissen over deelname aan het SIVO-festival 2010.

 

De folklore die de groep zal laten zien bestaat uit dansen, die afkomstig zijn uit diverse regio’s van het voormalige Joegoslavië en worden door een uitstekend orkest begeleid.

 

 

 

 

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker