SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Bulgarije
Plaats :Ruse
Groep :Folklore Ensemble 'Rouschoukleeche'
omschrijving :

Het dansensemble 'Rouschoukleeche' is afkomstig uit de grensstad Rousse in het noordoosten van Bulgarije, op de grens met Roemenië.
De groep bestaat sinds 1986 en wordt op allerlei manieren door het stadsbestuur ondersteund. Hierdoor beschikt de groep over goede oefenruimtes en kunnen de choreografen hun creatieve ideeën verwezenlijken.


De groep streeft ernaar de folklore van de eigen streek zo goed mogelijk te promoten en richt zich vooral op de jonge generatie. Er wordt voortdurend gewerkt aan vernieuwing van het programma, onder leiding van de begaafde jonge choreografe Nelly Garvalova, zodat het voor het publiek aantrekkelijk blijft.

In de dansen zijn de rijke folkloristische tradities van het land te zien. De groep beschikt over een grote collectie schitterende authentieke kleding, die aangepast wordt aan de landstreken waar de dansen vandaan komen. Het gehele dansprogramma omvat meer dan 20 dansen vanuit alle etnografische regio's.

 

 

De groep wordt op de internationale festivals begeleid door een professioneel orkest van musici die een groot aantal instrumenten bespelen.

 

Ook bezit het ensemble een dameskoor dat zowel a capella als met het orkest een vast onderdeel van het programma vormt.

 

In 2011 hoopt de groep haar 25-jarig bestaan te vieren en er wordt nu al gewerkt aan een bijzonder programma.

 

 

Wellicht zal ook het SIVO-festival daarvan profiteren. In de loop van haar bestaan zijn reeds vele landen bezocht en werd het ensemble alom gewaardeerd door haar prestaties. Ook zijn al vele prijzen gewonnen en is de groep sinds 2004 officieel erkend door het CIOFF.

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker