SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Turkije
Plaats :Kocaeli
Groep :Aegeanfolk
omschrijving :

Website

www.aegeanfolk.com

 

 

Het Aegean Folk Ensemble maakt deel uit van een grote organisatie op het gebied van de Turkse volkscultuur. Er zijn diverse categorieën groepen, die allemaal hun eigen programma's kennen.


In 2010 werd deelgenomen aan ongeveer 25 folklorefestivals in 9 verschillende landen en het ensemble staat al enkele jaren op de lijst van waardige groepen voor het SIVO-festival.

 

In de loop der jaren zijn vele prestigieuze prijzen behaald op zowel individueel gebied als in groepsverband. De missie van de organisatie is het in stand houden van de landeigen culturele waarden en deze door middel van onderzoek, educatie, training en enthousiasmering door de jonge generatie tot uiting te laten komen.

                       
Bovendien willen ze in het buitenland de Turkse cultuur graag meer bekendheid geven. Het laten zien van de volksdansen met haar oorspronkelijke karakter is belangrijk voor zowel hun eigen samenleving als voor de samenwerking met andere landen.

 

Op geen enkele andere wijze worden de culturele waarden van een land beter getoond dan in de diverse volksdansen, waarbij de emoties het alledaagse leven weerspiegelen. Met volksdansen komen de nationale gevoelens het beste tot uiting. Het Aegean Folk Ensemble zoekt steeds opnieuw naar mogelijkheden om het publiek met hun dansen te boeien.

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker