SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Porto Rico
Plaats :Aguadilla Puerto Rico
Groep :Folklore Ensemble 'Elmyrba'
omschrijving :

Website

www.elmyrba.com

 

 

 

Sinds 1996 worden door het opleidingsinstituut voor Beeldende Kunst in Porto Rico opleidingen gegeven op het gebied van volkskunst en tradities. Dit opleidingsinstituut valt onder het Ministerie van Onderwijs en binnen de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de historische rijkdommen van het land Porto Rico.

Het ensemble ‘Elmyrba’ is nauw verbonden aan het instituut en verzorgt jaarlijks veel optredens in zowel binnen- als buitenland. De groep bestaat uit jonge mensen, studenten maar ook afgestudeerden, die veel interesse hebben in de folkloretradities.


Aan het instituut wordt les gegeven in balletdans, jazz-dans en folkloristische dansen, waarbij ook de begeleidende muziek een belangrijk onderdeel van de studie is. De opleiding verzorgt daarnaast ook culturele programma’s op het gebied van theater en kunst.


‘Elmyrba’ brengt een zeer gevarieerd folkloristisch programma waarin de rijke geschiedenis van het land wordt belicht. Zo komen uiteraard de invloeden van de voormalige koloniale tijd in het programma voor, waarin goed te zien is welke invloeden de Spanjaarden en de Afrikanen gehad hebben. Ook wordt in de dansen aandacht besteed aan de oorspronkelijke bewoners, de Taíno Indianen.Tegenwoordig worden uiteraard ook de meer hedendaagse dansvormen als de salsa en de mambo in het programma opgenomen. Het afgelopen jaar was de groep zeer succesvol tijdens optredens in Griekenland en Egypte. 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker