SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Oekraïne
Plaats :Kiev
Groep :Bereginya
omschrijving :

Website

http://bereginya-folk.com.ua/golovna.html

 

 

BEREGINYA was de meeste geliefde godin in de periode van de heidenen, de godin van de goedheid, die mensen tegen alle kwaad beschermde.
De moderne betekenis van het woord BEREGINYA is Beschermvrouwe van het geestelijk en cultureel erfgoed van onze generatie.

 

De theatergroep “BEREGINYA” werd opgericht in 1988 op initiatief van een groep Oekraïense folkloremusici, zangers en dansers. Ze kregen daarbij steun van verschillende schrijvers van de staat en componisten van het Instituut voor Folklore- en Etnografiestudies.

 

 

Het theaterbedrijf heeft zeer diepgaand onderzoek gedaan naar de  Oekraïense volksgeschiedenis, tradities en rituelen. In de voorstellingen komen dan ook veel 'vergeten' verhalen en anekdotes uit het oeroude verleden voor.

 

Het geheel wordt op een luchtige wijze voor het voetlicht gebracht en is altijd een groot succes. De groep bestaat in totaal uit ongeveer 45 leden, waaronder professionele dansers, musici en zangers.

 

De kostuums die gedragen worden zijn ontworpen conform beschikbare authentieke nationale kleding. Er is veel onderzoek gedaan om de oorspronkelijkheid van de kleding terug te krijgen.

 

De Oekraïense nationale muziekinstrumenten zijn pijpen (“Sopilka”, “Gudok”, “Surma”, “Cozobas”), klankbekkens (“Skrypka”, “Cobza”), hoornen (“Bubon”, “Tulumbasy”) en instrumenten als “Cosa” en “Bugay”.

 

De groep toont de authentieke folklore van het centrale deel van Oekraïne.  Het programma dat door “BEREGINYA” wordt geboden is rijk geschakeerd en omvat zowel veel authentieke dansen als zangstukken.

 De 2cd van de groep

 

De groep geeft aan dat ze de Oekraïense folklore op een artistiek hoog niveau weet te brengen en heeft dan ook een respectabel aantal buitenlandse festivals op haar lijst staan.

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker