SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Mexico
Plaats :Mexico-city
Groep :Compania Escolar de danza Folklorica Mexicana
omschrijving :

Website

www.cescolardanzafolkmex.com.mx

 

 

Vanuit Mexico zal dit jaar de Mexicaanse volksdansschool naar Odoorn komen die in 1999 werd opgericht en onder het Mexicaanse ministerie van Onderwijs valt.

 

Op de school zijn in de loop der jaren vele honderden studenten opgeleid om op het gebied van lichamelijke opvoeding, sport en volkscultuur beroepsmatig aan het werk te kunnen.

 

De afdeling die zich richt op de volksdansen probeert zoveel mogelijk de authentieke volkscultuur te achterhalen en ontwikkelt daartoe lesprogramma's die afgestemd zijn op het behoud van de historische waarden.


De opleiding heeft als doel het verwerven van erkenning door het leveren van authentieke artistieke en culturele programma's en het opzetten van projecten, waarbij zowel nationaal als internationaal de Mexicaanse volkstradities worden getoond.

De organisatie was de afgelopen jaren op festivals in Peru, Chili, Cuba en op meerdere festivals in Brazilië. De school wil in 2011 een tour maken door diverse Europese landen en is daartoe ook door SIVO uitgenodigd.


Het programma dat de groep zal brengen is dan ook zonder meer een rijke schakering van de Mexicaanse traditionele dansen. De groep wordt daartoe bijgestaan door een eigen orkest.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker