SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Costa Rica
Plaats :San José
Groep :Costa Rica Folklore Ensemble
omschrijving :

 

Het Costa Rica folklore-ensemble werd opgericht om Costa Rica meer bekendheid te geven in de wereld. Vooral op het gebied van tradities en volksgeschiedenis bezit het land een rijke historie, die het waard is om aan de wereld te presenteren.

                           
Het gaat dan niet alleen om de dansen, de muziek, de nationale kostuums en de danschoreografieën. Men doet ook veel onderzoek naar de geschiedenis van het land en de typische volkseigen fenomenen. Het ensemble bestaat uit mensen met diverse achtergronden, die er in gezamenlijkheid naar streven het land op een positieve wijze te promoten. Er is een groot repertoire aan folkloristische dansacts, die heel goed de grote diversiteit van de verschillende landstreken laat zien.

                           
De kwaliteiten van de groep zijn niet onopgemerkt gebleven en zo werd al eens op kosten van de Spaanse overheid een tournee door Spanje gemaakt waarbij in diverse grote steden werd opgetreden. Vanaf 1991 is de groep zich steeds meer bezig gaan houden met het vertegenwoordigen van niet alleen Costa Rica zelf, maar van heel Midden-Amerika. Ze waren al op meerdere Europese festivals, maar Nederland komt nog niet voor op de lijst van bezochte landen.


De groep is zich terdege bewust van haar verantwoordelijkheid om het land te vertegenwoordigen en dat is ook de reden dat alle dansers een beroepsopleiding in dans- en ballettechniek hebben gevolgd. De muziekgroep bestaat uit professionele muzikanten, die allen minimaal drie verschillende instrumenten moeten kunnen bespelen. Zij staan onder de bezielende leiding van professor Stanley Lara Sandi.

 

In de loop der jaren zijn al heel wat prestigieuze prijzen gewonnen en kan de groep met veel voldoening terugkijken op schitterende reizen door tal van landen. Tegenwoordig bestaat de groep uit ongeveer 30 mensen, waaronder de musici, dansers en choreografen.

De meest gebruikte muziekinstrumenten zijn de trompet, saxofoon, trombone, fluit en marimba, evenals verschillende slaginstrumenten.

 

Enkele dansen zijn de traditionele Guaitil en de Cafetal waarbij de procedure van het koffieplukken centraal staat. Verder de Ticas Lindas, die de schoonheid van de Costa Ricaanse vrouwen uitbeeldt. Men beschouwt het als een grote eer om dit jaar ook Nederland te mogen bezoeken.

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker