SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :China
Plaats :Hulunbeir city
Groep :Hulunbeir Chen Qi Wulanmuqi Inner Mongolia Art Troupe
omschrijving :

Uit het verre en onmetelijke China zal dit jaar de groep 'Hulunbeir Chen Qi Wulanmuqi Inner Mongolia Art Troupe' een Europese tour maken, waarbij ook het SIVO-festival is betrokken.


Dankzij de bemiddeling van de vice-president van IOV-mondiaal, de heer Etienne van Keirsbilck uit België, is het gelukt weer een uitstekende groep uit de Chinese Volksrepubliek te selecteren. De groep heeft sinds 1959 een officiële erkenning van het ministerie van Culturele Zaken van de stad Hulunbeir.

                     
Het gehele gezelschap omvat ongeveer 100 leden, waaronder zangers, dansers en musici. Die zullen echter niet allemaal naar Odoorn komen.
Na 50 jaar van ontwikkeling heeft Wulanmuqi inmiddels een gedegen programma ontwikkeld, bestaande uit choreografieën van het rijke etnische verleden en is een verantwoord, cultureel hoogstaand programma ontstaan. Vooral in de huidige economische ontwikkeling van China wordt gelukkig nog veel waarde gehecht aan het oorspronkelijke culturele erfgoed en de volksgebruiken.


Opvallend is het grote aantal prijzen dat de groep in de loop der jaren in de wacht heeft gesleept. Ook is meerdere keren medewerking verleend aan nationale en internationale tv-programma's, waaronder Japanse.


Het programma kent vele uitvoeringen, maar steevast komen daar uitbeeldingen in voor van de tijger als symbool van de kracht en de macht. Ook wordt er veel gezongen tijdens de shows, die zorgvuldig worden opgebouwd tot een climax, steeds weer verbazingwekkend zijn en getuigen van een grote liefde voor de kunst en de aloude tradities.

 

Afgelopen jaar werd de groep gekozen om het land in Thailand te vertegenwoordigen op een groot internationaal festival. Ook daar alom waardering. In september 2010 werd met succes deelgenomen aan een wedstrijd voor originele Chinese volksliederen. Naast SIVO zal de groep ook twee Belgische festivals bezoeken (Edegem en Hoogstraten).

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker