SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Nederland
Plaats :Amsterdam
Groep :Internationaal Dansensemble 'Paloina'
omschrijving :

                                   
Website

www.paloina.nl

Paloina heeft een uitgebreid repertoire met dans en muziek uit Nederland. De dansers dragen hierbij klederdrachten van verschillende landstreken waaronder: Spakenburg, Volendam, Marken, Hindeloopen, Schagen, Arnemuiden, Walcheren en Amsterdam.

 

Paloina bestaat uit jonge mensen die zich, naast hun interesse in de Nederlandse volksdansen, zeer actief inzetten op het gebied van de internationale dans. Er is een heel uitgebreid internationaal dansprogramma en in december 2010 heeft de groep zelfs de tweede prijs weten te behalen bij een wedstrijd voor Turkse volksdansen in de stadsschouwburg van Utrecht.

 

Naast de Turkse dansen is er een uitgebreid repertoire met dans en muziek uit o.a. Albanië, Armenië, Bulgarije, Hongarije, Ierland, Macedonië, Mexico, Polen, Roemenië, Rusland, Servië en Slowakije. Hiervoor trekt Paloina choreografen aan die gespecialiseerd zijn in de dansstijl van het desbetreffende land.

 

Uiteraard zal de groep zich tijdens het SIVO-festival beperken tot haar Nederlandse repertoire. In het buitenland is het ensemble al vele jaren erg succesvol met haar Nederlandse dansen, zodat het ook de hoogste tijd werd om de groep eens in Odoorn uit te nodigen!

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker