SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Rusland
Plaats :Omsk
Groep :Omsk State Ensemble of Singing and Dancing
omschrijving :

  

Uit het verre en vaak koude Siberië komt dit jaar een bijzonder gezelschap naar ons festival. Uit de stad Omsk, met meer dan 2 miljoen inwoners, komt het in 1950 opgerichte zang- en dansensemble Omsk. Het is één van de meest getalenteerde Siberische groepen die de traditionele dansen en volksliederen van de regio in ere houden.

 

De groep oogst al jaren veel succes bij haar optredens in heel Rusland, maar ze heeft inmiddels ook al nagenoeg alle Europese landen bezocht. Zeer succesvol waren de optredens in Roemenië, Duitsland, Korea, Australië, Griekenland, Cyprus, Israël, Engeland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Mexico.

 

Met nadruk wordt erop gewezen dat haar programma zich laat kenmerken als echte originele volkskunst. Tot op de dag van vandaag heeft het ensemble de oorspronkelijke Siberische volksgebruiken in zang en dans uitstekend weten te bewaren. Regelmatig worden echter ook nieuwe composities en choreografieën uitgewerkt, die ervoor zorgen dat het Russiche gezelschap veel gevraagd blijft.

 

 De groep is in het bezit van een groot aantal originele traditionele kostuums en muziekinstrumenten. Tijdens de optredens wordt naast de folkloristische dansen ook een aanzienlijk aantal volksliederen gezongen. Daarvoor beschikt  het Staatszang- en dansensemble Omsk over een indrukwekkend eigen koor en orkest.

 

Het geheel wordt op een zeer professionele wijze gebracht en de artiesten hebben een behoorlijke studie en training doorlopen. De groep bestaat voornamelijk uit studenten van de universiteit van Omsk en enkele regionale hogescholen.

 

Het hele ensemble dat dit jaar op tournee door Europa gaat bestaat uit maar liefst 45 personen en de verwachting is dat ze veel indruk gaan maken op ons festival. 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker