SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Martinique
Plaats :Le Francois
Groep :Ballet 'Les Fonds Blancs'
omschrijving :

 

 

Van het Franstalige Caribische eiland Martinique zal dit jaar de folkloristische dansgroep ‘Les Fonds Blancs’ naar Odoorn komen.

 

De groep komt uit de stad François en is een traditionele volksdansgroep, die in 1999 is opgericht. De leden zijn vooral jonge eilandbewoners die grote interesse hebben in de traditionele dansen van het eiland.


De groep staat onder leiding van een voormalig danser van het zogeheten ‘Grand Ballet van Martinique’, de heer Benedict Amusant. Ze hebben in de loop van de tijd een schitterend programma opgebouwd en oogsten daar veel succes mee.

De muziek en folklore zit de mensen uit de Cariben in het bloed en zij doen er dan ook alles aan om die voor het nageslacht te behouden. Natuurlijk beleven de jonge groepsleden ook zelf veel plezier aan de door hen ingestudeerde dansen en choreografieën.


Naast de traditionele Caribische dansen als de mazurka, de valse, de hoge taille, de quadrille en de biguine heeft het ensemble zich ook laten inspireren door tegenwoordige tijd. Daartoe heeft 'Les Fonds Blancs' een paar moderne accenten in het dansprogramma opgenomen.


De groep reist veel naar culturele evenementen en festivals en zal ongetwijfeld ook tijdens het SIVO-festival een bijzondere indruk op de bezoekers maken. Na deelname aan ons festival reist ‘Les Fonds Blancs’ door naar het werelddansfestival van Edegem in België.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker