SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Moldavië
Plaats :Chisinau
Groep :Folk Dance and Music Group “BASARABENII”
omschrijving :

 

 

 

SIVO mag zich verheugen op de komst van de volksdans- en muziekgroep “Basarabenii” uit Moldavië. Het ensemble komt uit de hoofdstad, Chisinau. Die stad werd in de 15e eeuw gesticht en is tegenwoordig een van de belangrijkste culturele steden in wat we vroeger Oost-Europa noemden.

 

“Basarabenii” is opgericht in 1977 en heeft als voornaamste doel de muziek en tradities van het land te bewaren en voor het voetlicht van de wereld te brengen. In een schier oneindige reeks landen, overal ter wereld, heeft het publiek al van de muziek, de dans en de zang van het gezelschap kunnen genieten. Opvallend is dat in het rijtje van reeds bezochte landen ook Irak voorkomt.

 

De dansers worden begeleid door musici die onder meer traditionele instrumenten als panfluit, viool, klarinet, trompet en accordeon bespelen. De dansen zijn gebaseerd op unieke choreografische motieven die in diverse streken in Moldavië en in andere landen zijn verzameld.

 

De groep heeft talloze nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept.
Er valt veel te vertellen over de kleding die de dansers dragen. Een reden te meer om naar de galavoorstellingen te komen, want op de avond dat Moldavië danst, kan het publiek er van alles over te weten komen.

 

Chisinau is de hoofdstad van de autonome staat Moldavië. De stad telt bijna 700.000 inwoners en verschillende universiteiten, theaters en musea en ligt aan de rivier de Bâc.

Moldavië wordt in het westen en het zuiden begrensd door Roemenië en in het noorden en het oosten door Oekraïne.

 

Het land geldt als een van de armste landen in Europa en behoorde tot 1991 tot de Sovjet-Unie. Na de verkiezingen van juli 2009 kwam een coalitie van pro-Westerse partijen aan de macht, die Moldavië dichter bij de Europese Unie wil brengen.

 

De hoofdstad Chisinau is gesticht in de 15e eeuw, toen het bij Vorstendom Moldavië hoorde. In de 16e eeuw werd het onderdeel van het Ottomaanse Rijk, tot het in 1812 Russisch werd. Tussen 1918 en 1940 was de stad Roemeens; daarna nam de Sovjet-Unie het weer over.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker