SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Polen
Plaats :Świdnica
Groep :Folkloristic Dance Ensemble Krąg
omschrijving :

 

 

De Poolse folkloristische dansgroep ”Krag” bestaat al ruim 35 jaar en is verbonden aan het Cultureel Centrum van de stad Świdnica in het zuidwesten van het land.

 

 

                                  ( Het historische en rustig gelegen Świdnica )

 

De dansgroep heeft zich ten doel gesteld de authentieke Poolse volkskunst in brede zin te behouden en door te geven aan volgende generaties. Ze is daarom altijd actief bij alle culturele activiteiten in de eigen stad Świdnica, maar ook in de wijde regio.

 

Het ensemble heeft al veel prijzen gewonnen bij wedstrijden in zowel het eigen land als ook tijdens internationale competities. De nationale Poolse televisiezenders hebben reeds diverse keren opnames gemaakt van hun optredens. De lokale televisie doet dit ook regelmatig bij de buitenlandse optredens.

 

                                           

 

In de loop der jaren zijn ze al in zo’n 35 landen geweest en hebben daarbij veel succes gehad. De dansen geven voor een belangrijk deel een beeld van de oeroude Poolse tradities uit verschillende regio’s. Momenteel heeft de groep ongeveer 30 dansers en 5 muzikanten, die allen een hogere opleiding hebben genoten.

 

Met hun kleurrijke kleding en de ondersteuning van een goed geleid orkest zullen ze ongetwijfeld het publiek op het SIVO-festival weten te boeien.

 

 

Een filmfragment is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=MNYQFy81Ia4&feature=related

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker