SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Thailand
Plaats :Hatyai
Groep :Thai Arts and Cultural Group
omschrijving :

 

 

 

Uit Thailand zal dit jaar de folkloristische dansgroep “Thai Arts and Cultural Group” aan ons festival deelnemen. Deze groep bestaat uit medewerkers en studenten van de medische faculteit van de ‘Prince of Songkla Universiteit’ in de stad Hatyai in het zuiden van het land.

 

 

 ( De stad Hatyai in het zuiden van Thailand.)

 

 

Naast de wetenschappelijke studies aan de universiteit wordt ook veel waarde gehecht aan het behoud en de verspreiding van het culturele erfgoed en dan speciaal van het zuiden van Thailand.

 

 

De faculteit stimuleert het onderzoek naar de oude tradities en zo zijn er diverse studieprogramma’s opgezet voor o.a. Thaise muziek, dramatiek en folklore.

 

 

De verschillende groepen proberen zoveel mogelijk de traditionele cultuur te presenteren bij diverse gelegenheden in binnen- en buitenland.

 

De vaak bijzonder gracieus uitgevoerde dansen geven ons een beeld van het Aziatische volksleven uit een ver verleden. Bijzonder zijn ook de fraaie kleurrijke kostuums, die van zijdeachtige materialen zijn geweven.

 

 

 

De groep zal ons met een zeer gevarieerd programma meenemen naar een sprookjesachtig verleden, maar ook wordt getracht het oeroude volksleven van het Thaise platteland te verbeelden. Zo zijn er o.a. dansen die gebaseerd zijn op het werk op de theeplantages.

 

 

               

 

In sommige dansen wordt gebruik gemaakt van bijzondere dierenmaskers en zwaarden. Let u ook op de beweeglijkheid van de heupen van de danseressen, die erg kenmerkend zijn in de Thaise dansen.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker