SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Canada
Plaats :Quebec
Groep :Ensemble Les Bons Diables
omschrijving :

 

Website: www.lesbonsdiables.ca

 

 

 

 

Het ensemble ‘Les Bons Diables’ (de goede duivels) is in 1996 opgericht als een gezelschap dat naast het drukke dagelijkse werk ontspanning en vermaak zocht.

 

 

Men is zich gaan verdiepen in de internationale dans, muziek, zang en uiteraard de folklore van Quebec en omgeving.

 

 

De opvallend jonge groep heeft de beschikking over de authentieke kostuums, die nauwgezet zijn nagemaakt op basis van de oorspronkelijk gedragen kleding.

 

 

 

Door een zorgvuldige studie van het culturele verleden van Canada zijn de dansvoorstellingen ontstaan die men tegenwoordig met veel succes presenteert op festivals en talloze evenementen in zowel het eigen land als ver daarbuiten. Ze presenteren zich met kleurrijke, afwisselende choreografieën, die zorgvuldig zijn samengesteld door een team van kundige mensen.

 

 

‘Les Bons Diables’ wil ook graag een internationaal programma aanbieden om daarmee een beeld te geven van de vele andere culturen in de wereld. Op ons festival zullen ze zich uiteraard beperken tot hun eigen dansen uit Quebec en omstreken.

 

Alle leden van de groep hebben een grote passie voor de dansen en willen hun liefde voor de folklore graag met het publiek delen. Overal waar de groep zich de laatste jaren heeft kunnen presenteren was het publiek aangenaam verrast door de bijzondere warme sfeer, die men direct bij hun optreden ervaart.

Naast het SIVO-festival zullen zij ook deelnemen aan het festival in Edegem in België.


Een videofragment is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=pq9GxZtcGUc

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker