SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Chili
Plaats :Iquique
Groep :Compañia de danzas tradicionales Kirqui – Wayra
omschrijving :

 

 

De letterlijke betekenis van deze naam is in de oude Aymara-taal ‘Dansen in de wind’. Dit dansensemble is opgericht op 26 oktober 1989 in de stad Iquique.

                                                                      ( De Chileense kuststad Iquique)

 
Het gezelschap heeft ongeveer 40 leden die afkomstig zijn van hogescholen, academische opleidingen en er zijn zelfs een aantal professionals lid van Compañia de danzas tradicionales Kirqui.

Hun belangrijkste doelstellingen zijn het terugvinden en het behoud van de oorspronkelijke culturele erfgoederen. Ze willen deze door middel van hun podiumproducties in de eigen Latijns-Amerikaanse landen en in de rest van de wereld presenteren als hun esthetische expressie van de traditionele Chileense cultuur.

 

 

De groep Kirqui - Wayra heeft haar folkloristische shows al met veel succes in vele delen van Latijns-Amerika gepresenteerd en bezocht o.a Peru, Bolivia, Argentinië en Ecuador. In Europa werden de laatste jaren ook Spaanse en Italiaanse festivals bezocht. Door het geweldige succes dat het ensemble op Zuid-Europese festivals heeft gehad, wilde het ook graag kennismaken met de meer noordelijk gelegen landen van Europa. Odoorn stond hoog op het verlanglijstje!

 

 

Uit het toegezonden promotiemateriaal blijkt dat Compañia de danzas tradicionales Kirqui een zeer gevarieerd programma biedt met schitterend uitgevoerde, kleurrijke en swingende choreografieën.

 

Uiteraard zullen zij op hun Europese tour in 2012 diverse festivals en landen gaan bezoeken. Zo blijkt maar weer dat internationale samenwerking tussen festivals erg belangrijk is. Na het SIVO-festival gaat de Chileense groep door naar Engeland waar ze deelnemen aan het festival in Billingham.

 

 

Enkele filmfragmenten zijn te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=lVUQeGhzD50&feature=relmfu

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker