SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :China
Plaats :Anshan city
Groep :China Anshan Folk Art Group
omschrijving :

 

 

 

Deze folkloristische dansgroep werd opgericht in 1986 en is o.a. aangesloten bij het I.O.V., de wereldorganisatie op het gebied van de folklore. Ze komen uit de streek die wel bekend is als Zuid-Mantsjoerije en de stad Anshan heeft veel zware industrieën als staal en ijzer. Ook is er veel textielindustrie en een belangrijke cementproductie.

 

                                        ( De Chinese stad Anshan)

 

 

De leden van de groep beoefenen hun danskunsten in hun vrije tijd en zijn allemaal enthousiaste liefhebbers van de oude tradities in hun eigen regio. Al direct vanaf de oprichting heeft het gezelschap zich ingespannen om deel te kunnen nemen aan zowel binnenlandse als buitenlandse festivals en evenementen.

 

 

 

De China Anshan Folk Art Group is niet eerder in ons land geweest en hoopt met sierlijke bewegingen en zeer levendige choreografieën hun ‘Anshan Folk’ ook bij ons meer bekendheid te geven.

 

 

De dansen staan in het teken van het alledaagse leven, waarbij geluk en goede wensen voor een nieuw jaar veelal centraal staan. Ook de liefde tussen moeder en dochter wordt in de dansen uitgebeeld. Kleurrijke kleding maakt de voorstellingen nog aantrekkelijker voor een groot publiek.

 

 

De groep wordt zeer professioneel geleid door Mevr. Xeroxing, die recentelijk hoge prijzen heeft gewonnen in Oostenrijk en Hongarije.

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker