SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Duitsland
Plaats :Süßen
Groep :Volksdansgroep Süßen
omschrijving :

 

                                                                                  

                                    

 

De folkloristische dansgroep Süßen is onderdeel van de "Schwäbischer Albverein" en bestaat sinds 1977. Tegenwoordig heeft de groep zo’n 40 actieve dansers en muzikanten.


Süßen ligt in het zuiden van Duitsland, in de provincie Baden-Württemberg, waar de bevolking bekend staat als de "Schwaben". De jonge stad met zijn 11000 inwoners ligt aan de onderkant van de "Schwäbische Alb", een lage bergketen waarvan de hoogste berg ongeveer 1000 m hoog is. De dichtstbijzijnde grote stad is Stuttgart (50 km).

                          ( Süßen in het landelijke Baden-Württemberg)

 

Het ensemble heeft zich tot taak gesteld “de dansen en liederen van onze eigen regio te cultiveren en te behouden”. Daarom laat men u onder meer kennismaken met een aantal streekeigen liedjes en dansen van het Schwäbische land.

 

 

In het programma komen echter ook diverse dansen voor uit andere delen van die heimat. De nationale kostuums zijn genaaid door de leden zelf en zijn een kopie van de originele kleding uit de 19e eeuw.

 

 

 

 

De folkloristische dansgroep Süßen heeft in de loop van haar bestaan veel uitwisselingen gehad met folkloristische groepen uit diverse landen, zoals Hongarije, Slowakije, Zweden, Litouwen, Letland, Zwitserland, Spanje, Ecuador, Argentinië, Zuid-Afrika, Cuba, Polen en Togo.

 

 

 

 

De Schwaben hebben tegenbezoeken gebracht aan Roemenië, Hongarije, Zweden, Litouwen, Oekraïne, Brazilië, België, Spanje, Portugal, Peru, Italië, Mexico, Canada, Zwitserland en Letland.

 

 

 

 

 

Er bestaan reeds een aantal jaren goede contacten tussen SIVO en de groep. Daarom waren ze blij verrast dat ze na het wegvallen van een eerder gepland festival in Tenerife welkom waren op het festival in Odoorn!

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker