SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Finland
Plaats :Hollola
Groep :Hannat ja Heikit Folk and Music Group
omschrijving :

 

 

 

  

De volksdansgroep Hannat ja Heikit behoort tot de Jeugd Sociëteit van het Finse Hollola en werd opgericht in 1991.

 

  

Het dansrepertoire bestaat voornamelijk uit Finse traditionele volksdansen en een aantal modernere choreografieën.

 

 

                                       ( Het merengebied rond Hollola)

  

Het ensemble heeft al in veel delen van de wereld opgetreden. Uieteraard is het zeer bekend en veelgevraagd in eigen land maar ook in nagenoeg heel Europa, in Mexico, in Zuid-Korea en in Egypte. De groep heeft ook al een aantal televisieoptredens gehad in diverse landen.

 

 

 

 Het publiek, maar ook critici, roemen vaak de zeer persoonlijke, frisse en levendige presentatie van de individuele dansers. Met recht mag het gezelschap zich tot de top van volksdansgroepen in Finland rekenen en de dansers hebben zich vanaf hun kinderjaren ontwikkeld tot het huidige hoge niveau.

 

 

De groep verzorgt regelmatig optredens op scholen en andere educatieve instellingen. Veel aandacht wordt besteed aan het leren begrijpen van de eeuwenoude culturele tradities en volksgebruiken, die men probeert levendig te houden en vooral ook door te geven aan volgende generaties.

 

 

Het begrip en de interpretatie van tradities verrijkt het leven op een frisse manier. Door deze en andere activiteiten helpt het de jonge dansers met het ontwikkelen van goede sociale vaardigheden en een rijke kijk op de wereld. Hierdoor is men ook in staat de tradities van hun eigen en andere culturen te waarderen.

 

De muziek van de groep is traditioneel en bestaat soms uit voor de dansen aangepaste volksmuziek. Hannat ja Heikit Folk and Music Group zal na het SIVO-festival doorreizen naar België, waar ze speciale vriendschapsbanden onderhouden met het festival in St. Gillis-Waas.

 

Een fragment van hun dansen is te zien op:
http://www.youtube.com/watch?v=WloT5XsCs3c

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker