SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Bolivia
Plaats :La Paz
Groep :Ballet Folklórico de la Paz
omschrijving :
 
Uit de hoofdstad van het departement La Paz en de administratieve hoofdstad van het land Bolivia, LaPaz komt ‘Ballet Folklórico de la Paz’. De miljoenenstad La Paz ligt in een kloof, beneden een vlakte, op een hoogte van 3600 meter aan de rivier La Paz. La Paz wordt vaak gezien als de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld.
                    ( De skyline van het hoogelegen La Paz.)
 
Bezoekers van de stad die vanaf zeeniveau aankomen, krijgen de eerste dagen vaak last van hoogteziekte, door de lage luchtdruk en het daarmee samenhangende lage zuurstofgehalte in de lucht. Volgens de lokale overlevering helpt het om maté de coca te drinken, een thee gebrouwen van de bladeren van de inheemse coca-plant. (!)
                                                   ( De typisch Zuid-Amerikaanse markt van de Boliviaanse hoofdstad.)
 
 
De balletgroep Folklórico de la Paz is een door de overheid erkend gezelschap, dat zich bijzonder verdienstelijk maakt op het gebied van de traditionele Boliviaanse podiumkunsten. In de dansen worden de grote verschillen tussen arme en rijkere bevolkingsgroepen tot uitdrukking gebracht. Vanuit deze oorspronkelijke verschillen probeert men door middel van de expressionele dansvormen te streven naar meer erkenning, respect en acceptatie van andere culturen.
Ook probeert het ensemble de activiteiten van de groep aantrekkelijk te maken voor kinderen, door hen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het ritme van muziek en dans.
De groep ziet het in stand houden van de traditionele waarden van het land als een middel voor verdere ontwikkeling, maar erkent ook dat de kunstuitingen door veel mensen vaak niet als zodanig worden gezien. 
                            ( Het eigen orkest van Ballet Folklórico de la Paz.)
De Bolivianen groep hebben zich nadrukkelijk tot doel gesteld om via de traditionele dans- en muziekkunst te werken aan het versterken van vriendschapsbanden tussen verschillende landen. Met respect voor het culturele erfgoed van de Bolivianen denkt het gezelschap bij te kunnen dragen aan een beter imago van het eigen land.
De balletgroep doet veel onderzoek naar de aloude tradities van de verschillende oorspronkelijke bevolkingsgroepen. Vanuit opgetekende historische verhalen worden de dansen en muziekthema’s gecombineerd tot aantrekkelijke voorstellingen. De grote culturele diversiteit van Bolivia staat borg voor een zeer aantrekkelijk folkloristisch dans- en muziekprogramma.
 
Het Ballet Folklórico de la Paz zal in 2012 een tournee maken langs diverse Europese festivals en daar bleek ook ruimte in te zitten voor deelname aan het SIVO-festival in Odoorn.
 
                                          
 
 
 
SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker