SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Nederland
Plaats :Steenderen
Groep :Dansgroep de Iesselschotsers “Onze Jongeleu”
omschrijving :

 

www.iesselschotsers.nl
 

De jongerengroep van de folkloristische dansgroep ‘De Iesselschotsers’ is pas in 2011 opgericht met als doel ook meer jongeren te gaan interesseren voor de folklore.


De actieve folkloristische moedervereniging bestaat sinds 1981 en gaat normaliter gekleed gaat in de uitgaansdracht van rond 1900, zoals die in het gebied rond Steenderen langs de IJssel werd gedragen. Omdat er de laatste jaren een duidelijke teruggang is te zien in het aantal actieve leden van veel dansgroepen heeft men bij ‘De Iesselschotsers’ gemeend een nieuwe weg in te moeten slaan om meer jeugdige leden binnen de vereniging te krijgen.


De nieuw gevormde groep ‘Onze Jongeleu’ danst in de authentieke zondagse kleding van de jaren veertig  van de vorige eeuw. Het dansprogramma omvat dansen uit de periode 1920 tot en met 1950 en bestaat uit o.a. de Charleston, de twist, de Lambeth walk en ook de voorloper van de Jive, de Jitterbug. De groep wordt geassisteerd door een groep muzikanten met o.a. accordeon, fluit, klarinet, trompet en bariton.


De ervaringen die de groep tot dusver heeft opgedaan zijn bijzonder goed en het blijkt dat hun vernieuwende wijze van het brengen van folkloristische dansen ook bij een groot publiek in de smaak valt. De groep heeft in 2011 voor het eerst deelgenomen aan een internationaal festival in België en heeft ook voor 2012 alweer een uitnodiging voor het internationaal folkloristisch dansfestival in Bonheiden in België.


Een vijftal leden van de groep zal in oktober van dit jaar deelnemen aan de Wereld Folkloreade in Anseong in Zuid-Korea. Wij hopen dat ‘Onze Jongeleu’ ook in Odoorn veel succes hebben met hun vernieuwende maar vooral ook vrolijke kijk op het folkloristisch dansen.

                      

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker