SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Bosnië-Herzegovina
Plaats :Sarajevo
Groep :KUD Saobracajac - Sarajevo
omschrijving :

 

Bosnië-Herzegovina

KUD Saobracajac - Sarajevo

www.folk.ba/ulaz.html#


 

Het folklore-ensemble ‘Saobracajac’ is in 1965 opgericht en komt uit de Bosnische hoofdstad Sarajevo. In de loop van haar bestaan heeft de groep een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van de oorspronkelijke volkscultuur van het land.

 

Er wordt dan ook veel zorg besteed aan het behoud daarvan. Het dansprogramma wordt voortdurend uitgebreid met oude dansen. Er zijn ongeveer vijftig actieve leden in de volwassenengroep, maar met inbegrip van de jeugd- en kindergroepen bedraagt het ledental ongeveer tweehonderd. 


Het is nagenoeg het enige gezelschap dat zowel een uitstekende dans- als ook een goede zanggroep heeft. Na de vreselijke Balkanoorlog slaagde geen van de amateur folklore-ensembles erin nog weer een dergelijke groep te formeren.
Door te zingen en te dansen en door alle volkeren van het land daarin te betrekken wil men laten zien dat er verdraagzaamheid tussen moslims, Kroaten en Serviërs mogelijk is.

 
Een grote verscheidenheid aan dans- en zangnummers zorgt voor een goede afwisseling en staat borg voor een aandachtig publiek. Het folklore-ensemble ‘Saobracajac’ mag zich één van de beste amateurgezelschappen van het land noemen en heeft in de loop van haar bestaan veel waardevolle en prestigieuze prijzen in de wacht gesleept.

De lijst van internationale festivals waar de groep heeft opgetreden is aanzienlijk en ze zijn erg blij dat Nederland hieraan kan worden toegevoegd. 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker