SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Panama
Plaats :Chiriqui-David
Groep :Folkloristisch Ballet Atenay Batista
omschrijving :

 

 

Vanuit Panama is op het laatste moment nog de groep ‘Atenay Batista’ als vervanger van Mexico aan het programma toegevoegd. De groep is afkomstig uit de stad David, de hoofdstad van de provincie Chiriquí.

 

 

Met zo’n 125.000 inwoners is David de derde stad van Panama gelegen aan de Pacific kust dicht bij Costa Rico. Het is een vriendelijke, bedrijvige stad met een tropisch warm klimaat. Voor veel reizigers is David een tussenstop op weg naar de Chiriqui hooglanden, Bocas del Toro, Costa Rica of de mooie stranden van de Pacific.

 

                         

 

Panama kent nog vele oorsponkelijke bewoners die trots zijn op de mix van traditionele Spaanse, Afrikaanse, Indiaanse en Noord-Amerikaanse culturen. Één van de meest beroemde cultuuruitingen is natuurlijk het jaarlijkse carnaval dat vier dagen voor de vastentijd begint. Dan herleven aloude tradities en geniet de hele bevolking van uitbundige dansen en traditionele muziek. 

 

 

De leden van Folkloristisch Ballet  "Atenay Batista" dansen op de muziek van de 'tamborito' en op het klappen en slaan op verschillende trommels. Ook de zgn. ’cumbia’ wordt gedanst. Een Colombiaanse muziek- en dansstijl die bestaat uit een mix van Spaanse en Afrikaanse muziek die door slaven werd meegebracht.

 

 

De groep is bijzonder trots op de eigen identiteit, die jarenlang onderdrukt werd door de Amerikaanse overheersing. Sinds 1999 is het land echter een onafhankelijke staat. De uit 38 deelnemers bestaande groep zal in haar programma een kleurrijk beeld en een afwisselende mix van zang en dans brengen.

 

 

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker