SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Italië
Plaats :Agrigento
Groep :Gruppo Folklorico Città dei Templi
omschrijving :

 

 


Agrigento is een stad op het Italiaanse eiland Sicilië en tevens hoofdstad van de gelijknamige provincie, de zuidelijkste van Italië. De Siciliaanse onofficiële naam van de stad is Girgenti. De stad ligt op een heuvel, op enkele kilometers van de Siciliaanse zuidkust, en telt bijna 60.000 inwoners.

 

 

Agrigento werd in 581 v.Chr. gesticht door de Grieken onder de naam Akragas. In 406 v.Chr. werd de stad echter grotendeels verwoest door de Carthagers.Toch zijn er tot op heden nog enkele tempels bewaard gebleven. Deze zijn met name te vinden in de Valle dei Templi (vallei van de tempels). Vanaf 210 v.Chr., ten tijde van de Tweede Punische Oorlog, hoorde de stad tot het Romeinse Rijk onder de naam Agrigentum.

 

 

Het folkloristisch dansensemble ‘Città dei Templi’ (stad van de tempels) bestaat sinds 1990 en heeft sindsdien een bloeiend bestaan gehad.  De leden van de groep hebben een grote passie voor de rijke historische tradities van de stad Agrigento en zijn omgeving. Ze beschouwen hun ensemble dan ook als een soort school van folkloristische tradities. Het toerisme in hun omgeving vaart er wel bij.

 

De groep heeft echter ook reeds tot ver buiten de landsgrenzen de Siciliaanse tradities aan het publiek kunnen tonen.  Op Sicilië wordt ook nu nog veel waarde gehecht aan het in stand houden van de oeroude volkstradities en het is dan ook geen wonder dat er op het eiland veel dansgroepen bestaan.

 

De doelstelling van de groep was en is het behouden en doen herleven van de oude levensstijlen op het eiland. De dansen en de muziek worden gekenmerkt door vrolijke klanken en vlotte danspassen, waarbij ook de authentieke kostuums een belangrijke rol spelen.

 

 

De leiding van de groep kan bogen op jarenlange ervaringen en streeft naar een grote mate van professionaliteit en artistieke originaliteit. Dit heeft de groep in het recente verleden dan ook aardig wat prijzen en een uitstekende reputatie op de vele bezochte festivals opgeleverd.

 

De groep zal met een kleine formatie van 18 deelnemers naar het SIVO-festival komen.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker