SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Rusland
Plaats :Yaroslavl
Groep :Ensemble Tchayka
omschrijving :

 

 

 

 

De groep Tchayka is één van de oudste amateurgroepen uit Rusland. De groep is opgericht in 1930 in het stadje Yaroslavl door een club textielfabrikanten.

 

                                  ( De beroemde kathedraal van Jaroslavl. )

 

Jaroslavl ligt in het midden van Europees Rusland aan de rivier de Wolga, op ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van Moskou. Het is het bestuurlijk centrum van de oblast Jaroslavl. Het historisch centrum van één van de oudste steden van Rusland , rond de samenvloeiing van de Wolga en de Kotorosl, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad is onderdeel van de z.g. 'Gouden Ring' van Rusland.

 

 

Het ensemble Tchayka won prijzen bij populaire Russische kunstfestivals en Wereldjeugd- en studenten-festivals in Moskou in 1957 en 1985.  De groep heeft haar naam ontleend aan de eerste vrouw in de ruime, Valentina Tereshkova. Zij gaf haar ruimtenaam “Tchayka” aan de groep. Tchayka betekent zeemeeuw.

 

 

Het Tchayka ensemble heeft al op verschillende podia gestaan. Zoals in het Bolshoi theater, in het Kremlin Palace of Congresses, niet te verwarren met het grote Kremlin paleis, en het Moscow Star City.

 

 

 

De groep bewaart zorgvuldig de beste traditities van de populaire Russische dans en houdt vast aan haar eigen unieke identiteit. Tijdens optredens worden ze begeleid door traditionele Russische instrumenten zoals de balalaika. Tchayka heeft gedanst op verschillende internationale festivals in onder andere Mongolië, India, Hongarije, Roemenië, Polen en Egypte.

 

 

Natalia Agafonoca  is al meer dan 25 jaar de hoofdchoreograaf en artistiek leider. De balletmeester is Eleonora Sytova. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat Tchayka één van de meest succesvolle Russiche groepen van dit moment is!

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker