SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Montenegro
Plaats :Podgorica
Groep :Ensemble Crna Gora
omschrijving :

 


Het folkloristisch ensemble Crna Gora uit Podgorica is opgericht in 2000 in Montenegro. Het balkanland kent een lange historie van strijd en een sterk verlangen naar onafhankelijkheid.

 

                                                      ( Podgorica )

 

Op 8 juni 2006 erkende IJsland als eerste staat Montenegro als onafhankelijk land, drie dagen later gevolgd door Rusland. De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben ditzelfde namens hun landen vervolgens op 12 juni 2006 gedaan. De Verenigde Staten volgden op 13 juni, op 14 juni erkende het buurland Bosnië en Herzegovina het land, een dag later gevolgd door Servië. Op 28 juni werd het land toegelaten als lid van de Verenigde Naties.

 

 

 

De groep uit de hoofdstad van Montenegro heeft zo'n 250 leden die zijn onderverdeeld in drie groepen; kinderen tot 12 jaar, jongeren tussen de 12 en 16 en iedereen ouder dan 16 jaar.

Door het spelen en zingen promoot Crna Gora de grootse waarden van Montenegro, zoals inter-ethnische harmonie, verschillende religies en multiculturaliteit. Multiculturalisme is een maatschappelijk en politiek standpunt waarbij men gelijkheid veronderstelt van verschillende culturele, etnische en godsdienstige gemeenschappen binnen een bepaald afgebakend bestuurlijk gebied.

 

 

Het eigen orkest begeleidt alle dansen. De muzikanten en dansers vormen de meest diverse groep van Montenegro. Dat bewezen ze b.v. vorig jaar door de eerste plaats te veroveren op een international folkloristisch festival in Tulcea, Roemenië.

 

De groep geeft jaarlijks 50 concerten in prestigieuze hotels vooral voor de vele toeristen. Ook hun YouTube-kanaal en Facebook-pagina worden door veel mensen bezocht. Daarnaast worden ze door meerdere internationale festivals uitgenodigd om te komen optreden. Maar om financiële redenen kunnen ze vaak alleen festivals in de buurt van Montenegro bezoeken. Voor het SIVO-festival in Odoorn maken ze graag een uitzondering!

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker