SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Brazilië
Plaats :Crissiumal
Groep :GEMP Escola e Cia. De Dança Folclórica
omschrijving :

 

Brazilië

GEMP Escola e Cia. De Dança Folclórica

 http://brasilfolclore.site.com.br


 

Het folkloristisch dansgezelschap GEMP werd opgericht in 1995 door een groep studenten, ouders en leerkrachten van de particuliere school van Moeder Paulina. Er is in het begin veel onderzoek gedaan naar de traditionele volkscultuur van etnische dansen.

 

De groep wordt geleid door choreograaf Leandro Diel Rupp, die op het gebied van de traditionele dansen en muziek naam heeft gemaakt.  GEMP heeft inmiddels meer dan 100 prijzen in de wacht gesleept in nationale en internationale competities, waaronder in 2006 de felbegeerde nationale prijs voor ‘de beste dans’ in Santa Maria.

 

Met de bijzondere shows zijn in de loop der jaren nagenoeg alle delen van Brazilië bezocht. De groep heeft ook tot drie keer toe het predikaat ‘Beloning Betere Kleding’ ontvangen.

 
Vanaf 2004 wordt veel extra aandacht besteed aan de traditionele folkloristische dansen van Brazilië en in 2007 werd de groep geëerd met de benoeming als officieel vertegenwoordiger van het cultureel erfgoed van de gemeente Crissiumal.

 
Momenteel heeft de school een uitstekende accommodatie waar de dansers en danseressen trainen en waar voortdurend gewerkt wordt aan verbeteringen en vernieuwingen in het programma.

 

De groep heeft Brazilië inmiddels vertegenwoordigd op folkloristische festivals in Chili, Argentinië, Bolivia, Polen en Slowakije.


 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker