SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Polen
Plaats :Elk
Groep :Masurian Song and Dance Ensemble
omschrijving :

 

 

Het 'Masurian Song and Dance Ensemble' komt uit de stad Elk gelegen in een historische regio die ooit deel uitmaakte van oost-Pruisen maar inmiddels behoort tot noord-oost Polen. De vele meren en bossen trekken veel toeristen, vooral zeilers, kajakkers en badgasten!

 

 

Het z.g. Mazurisch Merenplateau met meer dan 2000 meren, strekt zich over ongeveer 290 km uit, van de benedenloop van de rivier de Wisła tot aan de Pools-Litouwse grens. Het grootste meer in het gebied is het Sniardwymeer, dat met 110 km² ook het grootste meer van Polen is.

 

( Het gebied staat bekend als het Kraina Tysiąca Jezior (Pools) of Land der Tausend Seen (Duits), het "Land der Duizend Meren".)

 

            

 

Belangrijke steden in Mazurië zijn o.a. Kętrzyn, Ostróda en dus Ełk (Duits: Lyck) De stad van de Poolse dansgroep die Odoorn bezoekt is 21 vierkante kilometer groot en telt een kleine zestig duizend inwoners.

 

 

 De groep bestaat voornamelijk uit dansers die de folklore van verschillende Poolse regio's laten zien begeleidt door muzikanten die traditionele Poolse muziek maken. Vooral de accordeon speelt daarbij een prominente rol.

 

 

Het ensemble beschikt over schitterende kleurrijke kostuums. Hun shows zijn dynamisch, vol met energie en temperament. Met hun optredens proberen ze vooral vreugde te brengen bij het publiek.

 

 

Het 'Masurian Song and Dance Ensemble' bestaat naast volwassenen uit vooral studenten die trots de cultuur van hun land willen uitdragen. Inmiddels hebben ze in een groot aantal landen opgetreden.

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker