SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Mexico
Plaats :Puebla
Groep :Grupo de danza folklórica Nahui Ollin
omschrijving :

      

 

 

De Mexicaanse deelnemers komen dit jaar uit de staat Puebla met als hoofdstad ‘Heroica Puebla de Zaragoza (Nederlands: Heldhaftig Puebla van Zaragoza). Puebla heeft 1,4 miljoen inwoners, de agglomeratie heeft meer dan drie miljoen inwoners.

 


Op 5 mei 1862 werd de Slag bij Puebla gevochten. De Mexicaanse generaal Ignacio Zaragoza wist het Franse leger, dat als het sterkste ter wereld beschouwd werd, te verslaan. Deze gebeurtenis wordt nog elk jaar in Mexico gevierd als ‘cinco de mayo’.

 


In Puebla bevinden zich het hoofdkwartier en de belangrijkste fabriek van Volkswagen in Mexico, de New Beetle wordt hier b.v. gemaakt. Puebla wordt beschouwd als de oorsprong van de ‘mole’, een gekruide saus met chocolade, kaneel en noten en ligt in de vallei van  ‘Cuetlaxcoapan’. Een gebied omgeven door verschillende beroemde vulkanen zoals de ‘Popocatépetl’ en de ‘ Iztaccíhuatl’. Het uitzicht op de besneeuwde vulkaantoppen is adembenemend mooi.

 

 

Het koloniale centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De meeste koloniale gebouwen zijn in goede staat, maar er zijn ook een groot aantal vervallen gebouwen uit de koloniale periode. Bekende gebouwen in Puebla zijn de kathedraal, de grootste van Mexico na die van Mexico-Stad, en de uitbundig met bladgoud gedecoreerde ‘Rosariokapel’, onderdeel van de Santo Domingo-kerk.

 

 

De Grupo de danza folklórica Nahui Ollin beschikt over een rijk repertoire van nationale dansen die zijn oorsprong vinden in de verschillende staten van Mexico en vooral de relatie met de vermenging van de diverse bevolkingsrassen tonen. Zo bestaat de show uit dansen die werden ontwikkeld voor de Spaanse verovering t/m de periode dat de katholieke godsdienst het voor het zeggen kreeg.

 

 

Het gezelschap is in 1994 opgericht door een groep jonge studenten. Ze willen hun roots behouden en bewaken en de Mexicaanse folklore verspreiden in eigen land maar vooral ook in het verre buitenland. Inmiddels telt Grupo de danza folklórica Nahui Ollin zes muzikanten en dertig dansers, waaronder verschillende choreografen.

 

 

Uiteraard ontbreekt de beroemde Atztekendans niet in hun programma. Het vuur in de dans is erg belangrijk omdat de rook er voor zorgt dat hun gebeden bij God terechtkomen. De groep presenteert daarnaast z.g. ‘Sinaloa's bass drum songs’ en ‘Jalisco’s Songs’. De dames dragen kleurrijke Mexicaanse jurken. De mannen een pak met een typisch Mexicaanse hoed.

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker