SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa�a Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :Oekraïne
Plaats :Irpin
Groep :Folk Song and Dance Ensemble Suzirya
omschrijving :

 

Suzirya is een talentvolle groep jongeren die allemaal studeren aan de National University of State Revenue Service in Kiev. De jonge dansers, zangers en muzikanten zijn van hun jaargang de meest bekwame en begaafde mensen.

 

 

De folklorische liedjes en dansen van het gezelschap vormen a.h.w. een groot vuurwerk van dans, muziek en zang. Als bezoeker zit je op het puntje van je stoel als de show losbarst. De groep komt uit de regio rond de stad Irpin in de provincie Kiev in het noorden van de Oekraïne.

 

                                                             

                                                                                  ( De rivier de 'Irpin'

 

Irpin ligt aan de gelijknamige rivier de 'Irpin' en telt ruim 40.000 inwoners. De stad heeft veel bezienswaardigheden waaronder het historische station uit 1899. De regio rond Irpin is de belangrijkste leverancier van aardappelen en groenten van de Oekraïne. Beroemd is ook het internationale filmfestival voor alternatieve films.

 

 

Het programma van het 'Folk Song and Dance Ensemble Suzirya' bestaat uit volksliedjes en traditionele folkloristische dansen waarbij zowel de mannen als de vrouwen zingen. De intieme samenzang in combinatie met de muziek zijn typisch voor de Oekraïense nationale volkskunst.

Suzirya is er dan ook trots op om de nationale cultuur te mogen uitdragen.

 

 

In hun repertoire is volkskunst uit bijna alle regio's van de Oekraïne vertegenwoordigd. De groep is het visitekaartje van de nationale universiteit. In totaal zijn er zo'n 120 mensen lid van het keurkorps.

 

 

De groep is ook bekend buiten de eigen landsgrenzen. Zo hebben ze al in landen als Cyprus, Irak, Duitsland, Polen en Canada de harten van vele mensen veroverd. Odoorn heeft de primeur voor Nederland. Volgens de groep voelt elke ontmoeting met Suzirya als een vakantie vol met Oekraïnse cultuur!

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker