SIVO Festival SIVO Festival
SIVO Festival
Datum:
3 t/m 7 augustus 2016

Locatie:
De Goorns 28
7873 AM Odoorn

SIVO Festival
SIVO
Postbus 5
7873 ZG Odoorn
info@sivofestival.nl

SIVO Festival
Nederlands Espa´┐Ża Deutsch English

Folklore-groepen uit de hele wereld!

 

 

 

Land :China
Plaats :Wuxi
Groep :The pigeons children's dance troupe
omschrijving :

 

Letterlijk uit het verre oosten, de oude industriestad Wuxi, komt een bijzondere kindergroep naar het SIVO-festival. 'The pigeons children's dance troupe' uit het zuiden van de oostelijke provincie Jiangsu in China verblijft deze zomer met 38 danseresjes, 6 instructeurs en 10 begeleidende ouders, in het kader van een culturele uitwisseling, in Amsterdam.

 

 

De kinderen zijn rond de 10 jaar oud en vertegenwoordigen een internationaal Art-Centrum in Wuxi. De stad ligt aan de oever van het meer Taihu, 128 km noordwestelijk van Shanghai. In 2003 woonden er 4,25 miljoen in Wuxi en omgeving behorende bij de stad. De oppervlakte van de stad zelf bedraagt 1622 km². Het plaatselijke dialect van de stad is Wuxihua.

 

 

 

 

De indeling van de stad is typisch voor oude Chinese steden met ruwweg cirkels rondom het centrum doorkruist door kanalen. Het hoofdkanaal wordt nog altijd druk bevaren. De stad ligt in de beroemde Jangtsekiang-delta en behoort tot de top-10 van populairste toeristische plaatsen in China.

 

 

 

 

Vanwege de ligging vlakbij de Oost-Chinese Zee heeft het een subtropische moesson zeeklimaat met gemiddeld 1048 mm regen per jaar. Wuxi is van origine een mijnbouwstad, dat volgens de overlevering zijn tinvoorraden heeft opgebruikt, vandaar de naam Wuxi. De stad heeft zich ontwikkeld tot een waar kunst- en cultureel centrum. Verschillende beroemde Chinese schrijvers noemen Wuxi hun thuisstad en dus ook de jonge cultuurdragers van 'The pigeons children's dance troupe'.

 

 

De groep was op zoek naar extra optredens in de 'regio Holland' en kwam uit bij het Drentse festival in Odoorn. Juist op het moment dat de SIVO-organisatie te horen kreeg dat de eerder vastgelegde Chinese Boashan Dancegroup vanwege een uitreisverbod moest afzeggen, kreeg men dit Chinese geschenk in de schoot geworpen.

 

 

Na uitvoerig overleg is besloten om deze zeer spectaculaire kindergroep een prominente plek in het zaterdagprogramma te geven. De SIVO-zaterdag staat toch al in het teken van de jeugdige bezoekers, die nu een bijzondere kans krijgen Chinese leeftijdsgenoten te ontmoeten.

 

 

'The pigeons children's dance troupe', letterlijk vertaald 'de duiven kindertjes', hebben al meerdere malen opgetreden in bijvoorbeeld Japan en Duitsland. Ze vertegenwoordigen een zeer erkend Art-Centrum, dat vele jongeren (zo'n 2000) o.a. opleidt op het gebied van dans. De show bevat naast allerlei traditionele Chinese dansen ook diverse ballet invloeden. De SIVO-organisatie is er trots op om deze jeugdige vertegenwoordigers van 'de hoge school van de Chinese dans' te mogen ontvangen! 

 

                      

 

 

 

SIVO Festival


SIVO Festival
Weervergelijker